КНП «Київський міський пологовий будинок №1»

Лікувально-діагностичний спектр діяльності гінекологічного відділення КМПБ 1 великий: від черевних операцій на матці та придатках до реконструктивно-пластичних операцій при опущенні та випадінні стінок піхви та матки, сечостатевих свищах, нетриманні сечі тощо.

Лапароскопія


З жовтня цього року, лапароскопія доповнює перелік гінекологічних оперативних втручань.

Лапароскопія – це малоінвазивний метод оперативного втручання, за допомогою якого проводиться огляд та хірургічні маніпуляції органів малого тазу і черевної порожнини. Вона здійснюється спеціальними інструментами із використанням медичних оптичних приладів, які вводяться через маленький (близько 10-15 мм) отвір, не розрізаючи черевну порожнину.

Показаннями для лапароскопії є: безпліддя, пухлини яєчників, ендометріоз, міома матки, синдром полікістозних яєчників, стерилізація, трубна вагітність, апоплексія яєчника, розрив кісти яєчника, перекручення придатків матки, гострі запальні захворювання придатків матки, деякі види опущення та випадіння органів малого тазу.

Гістероскопія


В гінекологічному відділенні також проводиться інший метод малоінвазивного втручання – гістероскопія, яка дозволяє уникнути великих, порожнинних операцій. Маніпуляції здійснюються при введенні в порожнину матки через піхву і шийку матки оптичної системи. Гістероскопія буває:

  • Діагностична, яка виконується для огляду слизової оболонки матки (ендометрія) і порожнини матки з метою встановлення або уточнення діагнозу та здійснення невеликих оперативних втручань.
  • Хірургічна (резектоскопія), яка виконується для видалення міоматозних вузлів, поліпів ендометрія, висічення перегородок, щільних зрощень в порожнині матки, глибокого вирізання (резекції) ендометрію.

Запис на консультацію


Консультативний прийом веде висококваліфікований досвідчений лікар акушер-гінеколог Меркушев Дмитро Володимирович щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 15.00.
За додатковою інформацією звертатись за тел.: (044) 286-52-10