КНП «Київський міський пологовий будинок №1»

Шановні друзі!

Цього року Київський міський пологовий будинок №1 святкує свій столітній ювілей. Ми були першим самостійним пологовим закладом, заснованим у місті Києві, і намагаємося зберегти цю першість у всіх сферах нашої діяльності. КМПБ №1 – це поєднання вікової історії та новітніх технологій. Це колектив професіоналів, який працює як налагоджений механізм завдяки сумлінній роботі кожного.

Наша історія


Київський міський пологовий будинок №1 був споруджений у 1918 році на території старої фортеці і швидко став провідним центром підготовки фахівців Київського медичного інституту ім. О.О.Богомольця (тепер – Національний медичний університет). Свою діяльність за призначенням пологовий будинок припиняв лише в період окупації під час Другої світової війни, коли на його території був розміщений госпіталь. У 1943 році, коли Київ був звільнений, пологовий будинок знов запрацював.

У 1984 році відбулося його друге народження – на місці старої будівлі було зведено новий п’ятиповерховий корпус, розрахований на 100 акушерських ліжок. У 1990 році був реконструйований і двоповерховий гінекологічний корпус.

КМПБ №1 сьогодні


Сьогодні Київський міський пологовий будинок №1 надає високоспеціалізовану медичну допомогу в умовах цілодобового та денного стаціонару, має вищу категорію акредитації ІІ рівня та відповідає всім вимогам міжнародного стандарту якості ISO. КМПБ №1 співпрацює з вищими медичними навчальними закладами, фаховими відділами НДУ МОЗ та НАМН України та є клінічною базою кафедри акушерства, гінекології, перинатології та неонатології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика. Наш пологовий будинок – це перший заклад в Україні, який отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», а також всі наші відділення мають статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

2018 рік стане роком оновлення. Завдяки підтримці Київської міської державної адміністрації ми вже розпочали ремонтні роботи, щоб зробити ваше перебування ще зручнішим та комфортнішим. Але на цьому сюрпризи не завершуються, ми підготували безліч цікавого для вас!

Слідкуйте за останніми новинами на нашій Facebook-сторінці @kmpb1