КНП «Київський міський пологовий будинок №1»

Сьогодні, 1 травня міжнародний день батьків передчасно народженої дитини.
При народженні недоношеної дитини сім’я стикається з великою кількістю труднощів. При хороших адаптаційних можливостях сім’ї ці труднощі долаються. Для зниження рівня стресу батьків європейські психологи пропонують:
1. Детально інформувати про стан немовляти.
2. Навчати навичкам специфічного догляду так швидко, як буде можливо залучати сім’ю до догляду за своєю дитиною.
3. Залучати до прийняття рішень з питань догляду.
4. Бути присутнім у відділенні інтенсивної терапії та підтримувати, по можливості, більш тісний тактильний контакт з дитиною.
5. Підтверджувати цінність батьків з боку медичного персоналу, співпраця з медичним персоналом.

Особливості здоров’я дитини, яка народилася на терміні 27-32 тижнів вагітності, передбачають перебування в стаціонарі. При оптимально спланованій та організованій системі спостереження і догляду за недоношеними дітьми, більшість жінок ще в лікарні освоюють навички догляду за своїми малюками.
Також важливо знати, де ще можливо отримати додаткову інформацію, підтримку та особливо речі, які потребують передчасно народженні малюки.
Отже, посилання на корисні ресурси:
1. Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» .Була заснована мамами діток -поспішайок з метою інформаційної та психологічної підтримки родини, в яких діти народилися раніше терміну.
2. Щоденник перебування у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Щоденник допоможе краще розуміти потреби своєї дитини. Безкоштовно завантажити за посиланням
3. Маленькі крихітки потребують маленьких памперсів та одягу. Товари для недоношених малюків можна подивитись тут
4. Метод Кенгуру: огляд нових досліджень. Вікторія Нестерова