КНП «Київський міський пологовий будинок №1»

Грудне вигодовування – найприродніший метод вигодовування новонародженої дитини.

Існує безліч переваг грудного вигодовування.

  • Грудне молоко у своєму складі містить багато поживних речовин, які забезпечують подальший ріст та розвиток Вашого малюка.
  • Тільки грудне молоко матері містить імунні захисні фактори, які дозволяють попередити достатню кількість інфекційних захворювань.
  • Грудне молоко має комфортну температуру для малюка та майже стерильне.
  • Важливо, що грудне молоко попереджує велику кількість хвороб: гіпертонічну хворобу, цукровий діабет, бронхіальну астму, ішемічну хворобу.

Для матері грудне молоко відіграє не менш важливу роль. Воно сприяє післяпологовому відновленню жінки. Але, що найважливіше, грудне вигодовування сприяє емоційному контакту малюка та матері.

Якщо розглядати суміші в раціоні малюка, то вони призначаються виключно лікарем. Призначення суміші відбувається при наявності виключних показів, існує можливість, що суміші будуть введені і як додатковий раціон.

В цілому 98% жінок здатні вигодовувати дитину грудним молоком, лише потрібно вчасно, часто та правильно прикладати дитину до грудей.

У новому відео “Школи відповідального батьківства” про переваги грудного вигодовування над молочними сумішами розповіла завідувачка відділення новонароджених КМПБ№1 Тетяна Хомицька.